Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 1603 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Januar 2022 >
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Poziv za četvrtu sednicu starešinstva
Vesti

sib_grb

logo_sis

Starešina Saveza je zakazao 4. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 24. mart 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

Pozivaju se sve Starešine odreda i delegati na skupštini SIS da se odazovu pozivu i dođu tna sastanak da bi mogli da prodiskutujemo o predstojećim izborima  i kandidatima i pokušamo da zauzmemo zajednički stav ako je to moguće.

Opširnije...
 
Konstituisan Nadzorni odbor SIB
Vesti
sib_grb

Konstituisan je Nadzorni odbor Saveza izviđača Beograda.

Za predsednika je izabran Željko Valković iz odreda "Panter", a članovi su Zoran Stojković - Lale iz odreda "Otpisani" i Rafailović Milan iz odreda "Ratko Vujović Čoče".

Sednici je prisustvovao starešina Saveza Vladimir Obešva. Nadzorni odbor se dogovorio oko metoda i sadržaja rada u narednom periodu.

 
Izviđački kviz OI "Ratko Vujović Čoče"
Vesti

coce_kviz_2015 77--rvc

Odred izviđača " Ratko Vujović - Čoče "organizuje vec sada tradicionalnu akciju "Osmomartovski kviz" koja će se održati 14. marta 2015. (bio je planiran za 07.mart pa odložen )  u O.Š. Branko Čopić.

 

I ove godine u KVIZ-u uz druženje, očekuje vas puno šaljivih i zanimljivih igara. Elaboratprijava odredaprijava ekipe

 

 
Održana Skupština SIB
Vesti
sib_grb

U utorak 10. februara 2015. godine u Domu omladine, na II spratu održana je vanredna Skupština Saveza izviđača Beograda. Predsedavao je Slobodan Panić - OI  "Kolubara" do izbora Predsednika Skupštine, nakon toga skupštinu je vodio Vladimir Petković - OI "Panter"

Pozvani su svi  odredi sa teritorije Beograda i od planiranih 30 delegata,  sednici je prisustvovalo 24 člana Skupštine ,10 gostiju članovi beogradskih odreda,ispred sekretarijata za sport i omladinu g.Dragoljub Kočović zamenik sekretara i g.Vukan Jovanovic, diplomirani pravnik.

Članovi Skupštine su nakon usvajanja dnevnog reda diskutovali o trenutnoj situaciji u savezu i razlozima za vanrednu Skupštinu.

Nakon diskusije i utvrđivanja kvoruma prešlo se na glasanje , prvo za Predsednika Skupštine, izabran je Vladimir Petković iz OI "Panter" a zatim i ostale funkcije.

Za starešinu saveza izabran je Vladimir Obešva - OI "Vasa Čarapić"
za zamenika Dejan Pantić - OI "NHM Milovanović Lune"

Opširnije...
 
23. Sajam kolekcionara
Vesti


Sajam kolekcionara je tradicionalna aktivnost izvidjača u organizaciji Odreda izvidjača "Mihajlovac"i Saveza izvidjača opštine Čukarica,ove godine po 23-i put koja na jednom mestu okuplja prvenstveno zaljubljenike u izvidjačko kolekcionarstvo.

Cilj nam je da prikažemo šta sve izvidjači skupljaju i što je vezano za izvidjačku organizaciju.

Opširnije...
 
Vanredna izborna skupština saveza
Vesti

sib_grb

 

Predsednik Skupštine Saveza izviđača Beograda, Vladimir Petković, zakazao je vanrednu izbornu Skupštinu Saveza izviđača Beograda za utorak, 10.februar 2015.g.sa početkom u 18 časova u Дом Омладине, Македонска 22, сала Омладинског савета, 2. спрат


materijal za skupštinu

(poziv, punomoćje, predlog poslovnika, evidencioni list, odluka starešinstva)

 
"Svetosavski susreti - Izviđači pevaju"
Vesti
izvidjaci_pevaju

Аkciја „Svеtоsаvski susrеti “ utеmеlјеnа је 1993. gоdinе kао nајznаčајniја аktivnоst bеоgrаdskih izviđаčа pоvоdоm prоslаvе “Dаnа Svеtоg Sаvе“. Оdrеd izviđаčа „Svеti Sаvа“ оd 2002. gоdinе је dоmаćin оvе znаčајnе izviđаčkе аktivnоsti, а оd 2005 . аkciја sе оrgаnizuје pоd nаzivоm

Opširnije...
 
Preminuo Zoran Petrović Tito
Vesti

 

Dragi izviđači, tito

danas je u 37. godini života preminuo naš prijatelj Zoran Petrović – Tito.

Bio je poznat i pamtićemo ga kao velikog čoveka koji je svoj život posvetio razvoju izviđačke organizacije. Pridružio se još kao poletarac a u svojoj mladosti gradio je mostove i rušio granice verujući u izviđaštvo kao stil života i put kojim postajemo bolji ljudi. Poreklom iz Mladenovca, dao je veliki doprinos razvoju Saveza izviđača Beograda i Saveza izviđača Srbije. I ne samo to. Tito je povezivao naudaljenije krajeve izviđačkog sveta sa raznih strana jezika i religija, uzrasta i porekla.

Pored toga, izveo je izviđače iz svog okvira i sprijateljio sa ostalim omladinskim organizacijama kada se gradila danas najvažnija organizacija mladih - KOMS. Velika je čast bila deliti život i rad sa Titom. Dao nam je primer kako se podržavaju mladi ljudi i kako se gradi poverenje i mir. Naša je odgovornost da ga sledimo.

Počivaj u miru prijatelju ...

 

1. Informacija o mestu i vremenu sahrane

okupljanje svih izviđača i prijatelja je na parkingu TCM (tržni centar Mladenovac) u petak 02.01.2015.godine u 12,00 sati

tcm

Google maps TCM

Napomena : izviđači se mole da skupu prisustvuju u izviđačkim uniformama.

2. Informacija o izviđačkom skupu u pomen preminulom Zoranu Petrović Titu biće održan u restoranu „ Veranda“

veranda

Google maps restoran Veradna

Bilo bi poželjno da nam se javite i potvrdite dolazak zbog okvirnog broja , sve informacije oko organizacije i snalaženja prilikom dolaska možete dobiti od:

Silvester Domonji ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) 064/8463826
Vladimir Obešva (vobesva@gmail.com) 063/639355

 

Starešina
Vladimir Obešva - Kinez
 
Održan sportski dan SIB 2014
Vesti

sib_grb

U subotu 13. decembra 2014. godine na terenima i u hali Vojne gimnazije u Beogradu, 151 izviđača i planinki iz osam odreda takmičilo i lepo družilo na sportskom danu koji ove godine ima nove discipline.

Beogradskim izviđačima kao i prethodnih godina, odlični domaćini su bili članovi odreda izviđača „Vogi".

Od ove godine je uveden prelazni pehar za pobednika u ukupnom plasmanu i zasluženo će sledećih godinu dana krasiti vitrine odreda izviđača "VOGI"

prelazni_pehar_za_sporstski_dan

Pored domaćina odred izviđača "VOGI" učestvovali su sledeći beogradski odredi: "France Prešern","Voždovac" "Miodrag Milovanović Lune", "Vasa Čarapić", "Ivo Lola Ribar"  i  "Ratko Vujović Čoče"
Opširnije...
 
Poletarčeva novogodišnja jelka 2014
Vesti
jelka

 

I ove godine poletarci i pčelice iz beogradskih odreda učestvuju na svojoj tradicionalnoj akciji, koja će se održati u nedelju 21.12.2014.godine u osnovnoj školi " Vožd Karađorđe" ulica Boljevačka 2, Jakovo.

Elaborat možete preuzeti ovde

 

 
Sportski dan 2014
Vesti
77-vogi

Savez izviđača Beograda, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu i ove godine organizuje sada već tradicionalnu akciju Sportski dan 2014.

Akcija je planirana za subotu  13.12.2014. godine u periodu od 09.00 do 17.00h na terenima internata vojne gimnazije u ulici Humska 22.

Domaćin akcije kao i prethodnih godina je Odred izviđača VOGI,

Očekuje nas pravo izviđačko i sportsko nadmetanje.

Prijave ekipa treba izvršiti do utorka 09.12.2014  do 20,00 časova na mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Elaborat možete preuzeti ovde
Prijava ekipa možete preuzeti ovde
Prijava gostiju - gledaoca možete preuzeti ovde
 
Jota - Joti 2014
Vesti

jota_joti_2014

Jota – Joti je godišnji događaj koji putem interneta i radio amaterizma spaja izviđače širom sveta.

Vreme održavanja je od 17.10.2014 od večernjih sati do ponedeljka 20.10.2014.godine

Savez izviđača Srbije i Savez izviđača Beograda vas poziva da i ove godine Odredi uzmu učešće u ovom događaju na sledeći način:

Registrujte se na sajtu: http://jotajoti.info/

Opširnije...
 
Smotra poletaraca kroz slike
Vesti

10472800_10204653918565834_6774803213553750641_o

Uspešno održana smotra poletaraca i pčelica u Beo zoo vrtu tokom sunčane subote 04.10.2014.godine zabeležena je i na slikama naših članova, u nastavku su vam linkovi nekolicine albuma a bilo ih je mnogo više. Uživajte i vi malo kroz fotografije kao što su naši najmlađi uživali tokom subotnjeg dana.

Slike koje je fotografisao Bogdan Spasojević - OI "Vasa Čarapić"

Slike koje fotografisao Slobodan Perić - OI Ratko Vujović - Čoče

Slike OI "NHM Milovanović Lune" ,

Slike OI "Mihajlovac"

Slike OI "Sveti Sava"

Video na You tube

 

 
Održana Smotra poletaraca Beograda 2014
Vesti
zoo_vrt

 

Obasjan toplim jesenjim suncem, Beo Zoo vrt je prvi put 4.oktobra 2014. godine bio domaćin najmlađih izviđača - poletarci i pčelice.
Šesnaest odreda sa preko 300 mališana i njihovih gostiju iz Obrenovca, Novog Sada, Veternika i Starčeva uživali su u prelepom ambijentu vrta dobre nade. Smotra je otvorena podsećanjem na život i rad nedavno preminulog direktora Zoo vrta, Vuka Bojovića koji je sa velikim entuzijazmom i ljubavlju brinuo o životinjama i izgradio jedno od najlepših mesta u našem gradu koje rado posećuju sve generacije.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia