Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 136 gosta na mreži
"Izviđač u Beogradu 2013"
Vesti

izvidjacubgdu

Tradicionalna akcija Saveza izviđača Beograda " IZVIĐAČ U BEOGRADU" ove godine održava se 19. otkobra. Pozivamo sve izviđače iz Beograda i goste da uzmu učesće u ovoj aktivnosti.

Elaborat možete preuzeti ovde (pdf, 117kb) ili skenirano ovde (zip, 928kb).

 
Zakazana Sednica starešinstva Saveza
Vesti

sib_grbStarešina Saveza je zakazao dvadeset sedmu sednicu Strešinstva Saveza izviđača Beograda za 01.oktobar 2013.god. sa početkom u 18,30 časova u sali Omladinskog saveta, na drugom spratu Doma omladine, ul. Makedonska 22.

Pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće u radu sednice.

Preuzmite poziv (pdf, 112kb)

 

 
Voždovački petoboj, 28.-29.septembra
Vesti

77-vozdovacOdred izviđača "Voždovac" iz Beograda, 28. i 29. septembra organizuje "Voždovački petoboj - Memorijal Vladan Todorović - ĆOPA" i poziva sve na druženje i lep provod.

Preuzmite elaborat (pdf, 564kb)

 
Susreti prijateljstva u Košutnjaku
Vesti

77--rvcBeogradski Odred izviđača "R.V.Čoče" tradicionalno organizuje susrete prijateljstva Memorijal R.V. Čoče u terminu 20.09.-22.09.2013.

Pozivaju Vas da se družite, igrate i lepo provedete.

Preuzmite elaborat akcije (pdf, 130kb).

 
Grad Atina pozvao naše izviđače
Vesti

atina_grb 20130824-grcka U periodu od 19. do 31. avgusta grad Atina organizuje kamp za decu uzrasta od 6 do 12 godina. Na poziv kancelarije gradonačelnika u kampu će boraviti i 21 izviđač iz Beograda (19 iz OI "Vasa Čarapić", 2 iz OI "R. V. Čoče").

Našoj deci je obezbeđen smeštaj u bungalovima, a sve troškove boravka u Grčkoj u potpunosti snosi grad Atina. U okviru kampa, deca će imati priliku za sklapanje novih i učvršćivanje starih drugarstava kao i mogućnost upoznavanja sa bogatom grčkom kulturom. Biće organizovane posete Akropolju, Maratonskom muzeju i još nekim znamenitostima Atine.

Opširnije...
 
Održana komemoracija Ištvanu Poljancu
Vesti


77-vogi

Danas je održana komemoracija na Vojnoj akademiji Ištvanu Poljanacu (1967-2013) na kojoj je prisustvovalo i desetak izviđača iz Beograda.

Sahrana je sutra (03.08.2013.) u 15,00 na groblju u Novom Bečeju.

 

 
Ištvan Poljanac (1967-2013)
Vesti


77-vogi 20130801-istvan-poljanac-co Napustio nas je veliki prijatelj, izuzetan čovek, dugogodišnji Starešina Odreda izviđača "Vogi", potpukovnik Ištvan Poljanec - Ićko.

Pamti će ga generacije beogradskih izviđača kao principijelnog, strogog, brižnog, a pre svega velikog druga.

Pozdrav za našeg Ićka.

 

Savez Izviđača Beograda

 

 
Izveštaj sa Sedme sednice Starešinstva Saveza
Vesti

77-Savez_Izvidjaca_Srbije

Starešinstvo Saveza izviđača Srbije održalo je sednicu 28. jula 2013. godine u prostorijama Saveza na Novom Beogradu.

Sednici je prisustvovalo dvanaest članova Starešinstva. Odsustvo su najavila četiri člana Starešinstva.

Opširnije...
 
IX smotra Izviđača Srbije 2014.g.u Beloj Crkvi
Vesti


77-Savez_Izvidjaca_Srbije

IX smotra Izviđača Srbije održaće se od 25.jula do 4.avgusta 2014.g u Beloj Crkvi, jednoglasno je odlučilo Starešinstvo Saveza izviđača Srbije na danšanjoj sednici održanoj 28.jula 2013.g.

 

Kotizacija je 60 evra.

 

Opširnije...
 
U toku je Smotra Izvidnika Makedonije
Vesti


20130724-macedonian-jamboree77_si_makedonija

Naše komšije, izvidnici Makedonije od 20. do 28. jula 2013. godine organizuju svoju 11 Smotru u mestu Prespa pored Ohridskog jezera.

Na Smotri se okuplo nekoliko stotina izviđača iz Makedonije. Tu su i gosti iz izviđačkih organizacija Balkana. Kažu da su među gostima najbrojniji izviđači iz Crne Gore.

Smotru je na samom početku u ime Saveza izviđača Srbije posetio Ratomir Petković, član Starešinstva Saveza i starešina Saveza izviđača grada Niša.

Iz Saveza izviđača Srbije na Smotri su izviđači iz odreda Školski brod „Jadran" Niš i „Žarko Zrenjanin Uča" Bela Crkva.

 
Kandidovanje novih članova za Starešinstvo Saveza izviđača Srbije
Vesti


77-Savez_Izvidjaca_SrbijeStarešinstvo Saveza izviđača Srbije poziva članove, odrede izviđača i saveze izviđača da predlože kandidate za članove Starešinstva Saveza izviđača Srbije koji će biti kooptirani na redovnoj sednici Starešinstva Saveza izviđača Srbije.

Pored ostalih, pozvan je Savez izviđača Beograda, njegovi članovi i odredi da predlože najmanje jednog kandidata za kooptiranje za člana Starešinstva.

Rok za predlaganje kandidata za članove Starešinstva je 26. jul 2013. godine.

Preuzmite: odluku (pdf, 63kb) i formular (pdf ili doc)

 
Održan "Pokazni tabor ADA 2013"
Vesti

sib_grb

20130717-pokazni-tabor-ada-amb-220U periodu od 4.07. do 14.07. održan je na Adi Ciganliji "Pokazni tabor ADA 2013" na kome je učestvovalo 45 izviđača iz 4 beogradska odreda. Tabor su organizovali odredi "Panter", "Voždovac", "Vračar" i "Otpisani". Učesnici tabora bili su novoprimljeni izviđači koji su imali prilike da vide osnovne izviđačke aktivnosti koje se realizuju na tabor.

Tabor je obišao veliki broj posetilaca Ade, a poseban interes za rad izviđača pokazali su roditelji koji su uzeli učešće u aktivnostima na taboru i pružili logističku podršku u njegovoj realizaciji.

Ostvarili smo saradnju sa Javnim preduzećem "Ada Ciganlija", Ragbi klubom "Beograd", Veračkim klubom "Vertikal" i Karate klubom "Nipon" u čijim su aktivnostima uzeli učešće i izviđači.

Opširnije...
 
Letnje izviđačko okupljanje ADA 2013
Vesti


sib_grb

U perodu od 6-10. jula 2013. na Adi Ciganliji organizovan je u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu program Letnje izviđačko okupljanje ADA 2013, koje je u ovom periodu okupilo 263 učenika - izviđača iz beogradskih osnovnih i srednjih škola.

 

Domaćini učenicima na Adi Ciganliji bili su odredi: "Vasa Čarapić", "Ratko Vujović Čoče", "Panter", "Voždovac ", "Vračar" i "Otpisani".

Učesnici okupljanja su sa gostima organizovali niz izviđačkih aktivnosti kojima su ih upoznali sa programom i radom Saveza izviđača Beograda.

 
Program za letnji raspust
Vesti

sib_grb
Zbog visokog vodostaja Dunava, nismo u mogućnosti da realizujemo program za letnj raspust na Velikom ratnom ostrvu.

Kompletan program, sa utvrđenim rasporedom odreda organizatora, biće realizovan na Adi Ciganliji u istom terminu.

Za sve dodatne informacije kontaktirati Načelnika Saveza Jasminu Jakob.

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia