Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 80 gosta na mreži
Sednica Starešinstva Saveza
Vesti

 

sib_grbRedovna sednica Starešinstva Saveza (27 u ovom mandatu) održana je 11. aprila 2011. godine u prostorijama Saveza. Na sednicu su pored članova Starešinstva bili pozvane starešine i načelnici odreda i saveza. Mora se reći da je odziv bio slab.


Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sednice Starešinstvo je razgovaralo o pripremama za održavanje Smotre izviđača Beograda. Analizirane su obaveze utvrđene u elaboratu Smotre, kao i druge aktivnosti koje treba da doprinesu uspešnom održavanju.

U sklopu dogovora o održavanju Smotre bilo je reči i o proslavi jubileja 100 godina Saveza izviđača Beograda. Razmotren je i usvojen predlog programa proslave jubileja.

Opširnije...
 
Brezini uspesi
Vesti

77-breza-2Izviđači iz Majdanpeka, Prijedora, Bjeljine, Zvečana, Šapca, Petrovca na Mlavi, Kruševca, Lazarevca i iz beogradskih odreda „R.V.Čoče", „M.M.Lune", „Severac" i „Mihajlovac" okupili su se na Susretima drugarstva koje po petnaesti put organizuje odred izviđača „Breza", na teritoriji beogradske opštine Čukarica.

I pored toga što je pripremu ovog okupljanja pratilo niz neplaniranih teškoća, akcija je veoma uspešno realizovana. Vodovi izviđača su se takmičili u raznim disciplinama i ostvarili zapažene rezultate.

Treba reći da ova akcija, koja je od značaja za grad Beograd u celini, tradicionalno okuplja veliki broj izviđača iz sredina vam Beograda. Odred „Breza" se i ove godine uz pomoć Saveza izviđača opštine Čukarica pokazao kao dobar organizator i domaćin.

Susreti drugarstva su u pravom smislu predstavljali još jedan doprinos obeležavanju jubileja 100 godina Saveza izviđača Beograda i Saveza izviđača Srbije.

 
Gosti iz Francuske u Beogradu
Vesti

77--rvcSinoć (9.aprila) smo u prostorijama odreda Ratko Vujović Čoče dočekali troje izviđača iz Francuske, iz Antonija u blizini Pariza.

Delphine, Baptiste i Nolwenn su nam došli u posetu na par dana kako bi upoznali Beograd i Srbiju i početkom jula ove godine došli sa dvadesetak svojih izviđača od 15 do 18 godina da istraže našu kulturu i uživaju u lepotama Srbije.

Napravili smo malu zakusku, družili se i pravili planove za leto: kako bi mogao da izgleda njihov boravak ovde, da li ćemo zajedno kampovati ili ih ugostiti u izviđačkim porodicama kako bi otkrili i naš način života.. Nakon razgledanja Beograda, otputovali su sa istim ciljem za Bajinu Baštu da se tamo upoznaju sa izviđačima i naprave planove za leto.

Opširnije...
 
Osnivačka skupština
Vesti

sib_grbKao što smo najavili u subotu 09. aprila 2011. godine održana je Osnivačka skupština odreda izviđača „Srećko Jovanović" u Malom Požarevcu.

Skupštini, koja je održana u Domu kulture, prisustvovali su izviđači iz ovog mesta, gosti iz Mesne zajednice, predstavnici komšijskog odreda iz Mladenovca i Branko Davidović, starešina Saveza izviđača Beograda.

Plan izviđača iz Malog Požarevca je da im jedna od prvih akcija bude učešće na Smotri izviđača Beograda.

 
Susreti na Adi
Vesti

sib_grbSavez izviđača Beograda se uključio u proslavu 1. aprila Dana radnih akcija koju je na beogradskoj Adi Ciganliji organizovalo Udruženje akcijaša.
Svečanost je održana uz prisustvo gradonačelnika i njegovih saradnika. Poseban zanačaj ovom sastajanju dala je činjenica da je Ada Ciganlija nedavno proglašena za jedno od 3 najlepša gradska ostrva na svetu.

Nakon što je gradonačelnik primio priznanje starih akcijaša i biranim rečima govorio o dobrovoljnom i volonterskom radu, učesnicima svečanosti obratila se u ime Saveza izviđača Beograda Dunja Čordaš, član Starešinstva Saveza, koja je između ostalog rekla „Zahvaljujući radu volontera, ili kako se ranije zvalo, dobrovoljnom omladinskom radu, decenijama je izgrađivana naša zemlja. Generacije pre nas su gradile pruge, autoputeve, nasipe, pregrađivale reke, pošumljavale... Setimo se samo priča kako je građen nasip između Savskog jezera i Čukaričkog rukavca, koji je od Ade napravio poluostrvo. To su bili pravi podvizi. Čestitam svima vama dan radnih akcija, jer je on u pravom smislu dan volontera Srbije.
Opširnije...
 
Skupština - značajan događaj za budućnost izviđaštva
Vesti

 

sib_grbNa sednici Skupštine Saveza izviđača Beograda koja je održana 26. marta 2011. godine usvojen je novi Statut Saveza i usaglašen sa Zakonom o udruženjima građana. Usvajanjem novog Statuta prestao je da važi Statut donet pre skoro sedamnaest godina.

Najviši organ beogradskih izviđača usvojio je izveštaje o radu i poslovanju Saveza u prethodnoj godini i planove rada za tekuću godinu. Predstavici odreda poklonili su izuzetnu pažnju svim dokumentima, zbog toga je diskusija na sednici Skupštine trajala preko šest časova.

Opširnije...
 
Podrška grada Beograda
Vesti

 

77-bgd_grb"Nema lepšeg zadatka nego što je omogućiti nekom razvitak, pomoći čoveku u njegovoj težnji za uspehom".

Verujemo da se gradonačelnik Beograda rukovodio ovom rečenicom Ive Andrića kada je po treći put doneo Rešenje da Savez izviđača Beograda ima status organizacije od posebnog društvenog interesa za grad Beograd.

Gospodin gradonačelnik ne samo da je podržao rad Saveza izviđača Beograda, već je zatražio do svih gradskih opština da one u okviru svojih ovlašćenja i mogućnosti pomognu rad i razvoj izviđaštva.

Opširnije...
 
Smotra izviđača Beograda
Vesti

sib_grbOsnove elaborata i program Smotre usvojilo je Starešinsto Saveza izviđača Beograda na sednici održanoj 21. marta 2011. godine na predlog Gorana Filipovića.

Cilj i zadatak ovogodišnje Smotre izviđača Beograda jeste negovanjemarama-sib-150 izviđačke tradicije u Beogradu, posebno proslava jubileja 100 godina od osnivanja izviđaštva u Beogradu, cilj je pokazati vrednosti rada mladih i sa mladima, koje veže ista želja-boravak u prirodi, razvijanje drugarstva, cilj je po starom običaju, izvršiti smotru izviđačkih aktivnosti. Zadatak je učvršćenje organizacije, provera formi zajedničkog rada mladih izviđača, razmena iskustava, proširenje saradnje.


 
Buđenje izviđaštva na Voždovcu
Vesti

 

sib_grbGrupa izviđača koji su nekada bili članovi odreda „David Pajić" ("Jovan Cvijić") formira odred izviđača pod nazivom „Voždovac".

Članovi novog odreda će biti učenici osnovnih i srednjih škola sa Voždovca. Voždovčani očekuju da će prva akcija na kojoj će uzeti učešće biti Smotra izviđača Beograda na Adi Ciganliji.

Inicijativni odbor za osnivanje odreda izviđača „Voždovac" poziva sve zainteresovane izviđače i planinke, bez obzira na to u kom su odredu bili članovi, da učestvuju u obnavljanju izviđačke tradicije na Voždovcu. Kontakt: 062/121-4126 Dejan Petrović Piki, e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 
OI R.V.Čoče poziva na svoju Skupštinu
Vesti

 

Beogradski Odred izviđača "R.V.Čoče" organizuje svoju redovnu godišnju skupštinu u nedelju 27.03.2011.g u 12 časova u prostorijama Odreda, u ul.Vidikovački venac 65a i poziva sve predstavnike izviđačkih odreda i izviđačkih saveza da im budu dragi gosti.

20110322-pozivnica-sk-rvc

 
Održana sednica Skupštine Saveza izviđača Srbije
Vesti

77-putni-znakKao što je i bilo najavljeno, Vanredna izborna sednica Skupštine Saveza izviđača Srbije održana je u subotu 19. marta 2011. godine.

Rad predstavnika 50 registrovanih odreda izviđača otpočeo je u 11 časova u sali gradske opštine Novi Beograd, da bi posle 16 časova bio nastavljen u sali gradske opštine Palilula, gde je okončan u prvom satu 20. marta 2011. godine.

Tokom rada koji je trajao duže od 13 časova, Skupština je usvojila izmene i dopune Statuta Saveza izviđača Srbije i donela odluku o preregistraciji Saveza u skladu sa Zakonom o udruženjima. Na kraju sednice Skupština je usvojila Izveštaj o radu, Izveštaj Nadzornog odbora i dala razrešnicu dosadašnjem rukovodstvu Saveza.
Opširnije...
 
Pomozimo skautima Japana
Vesti

77-solidarnost-s-japanom
Na popularnom "Fejsu" otvorena je i stranica "Podrška japanskom narodu", kao i "Podrška Japanu od Srbije", Crveni krst Srbije je uputio apel za pomoć, Grad Beograd je odvojio 25 miliona dinara.

Savez izviđača Beograda poziva sve izviđače i planinke da se na prigodan način solidarišu sa narodom Japana, posebno izviđačima (skautima) ove divne zemlje.

Apelujemo na sve izviđače da uplate konktretnu pomoć na račun koji je otvorio Crveni krst Srbije ili da pošalju SMS.

CRVENI KRST SRBIJE
Žiro-račun je otvoren kod Privredne banke a.d. Beograd, broj je 255-0013100104000-04, sa naznakom "Pomoć Stanovništvu (skautima) Japana"

Telekom Srbija, VIP i Telenor
Možete poslati praznu poruku na broj 2001, bez prefiksa operatera (062, 063, 064...). Cena poruke je 50 dinara i ne plaća se porez. Sav prikupljen novac biće prebačen na račun Crvenog krsta Srbije koji je namenski otvoren za pomoć stanovništvu Japana.


 
Jato poletaraca „Đuro Strugar"
Vesti

77-cvece-jubilarnoU osnovnoj školi „Đuro Strugar" na Novom Beogradu, u odelenju četvrtog razreda koje vodi nastavnica Svetlana Radivojša radi istoimeno jato pčelica i poletaraca.

Inicijativa za osnivanje jata potekla je tokom sporovođena projekta „Škola za male prirodnjake". Naime, volonteri odreda „Miodrag Milovanović Lune" realizovali su radionicu u ovoj školi i na taj način zainteresovali učenike četvrtog razreda ove škole, koji su se listom upisali u izviđače.

Instruktori Saveza izviđača Beograda od početka drugog polugodišta svakog utorka rade na savlađivanju izviđačkog programa u kome učestvuju pčelice i poletarci čete Đuro Strugar. Do sada je organizovano je pet četnih sastanaka. Učenici su veoma motivisani za angažovanje na realizaciji programa naše organizacije i sa radošću dočekuju svaki utorak.
 
Izviđački kviz ? ponovo među nama
Vesti

 

77--rvcPosle pauze od 3 godine, ove 2011. godine, tradicionalni Kviz ?, koji je dugi niz godina, svake godine na početku perioda takmičenja, a povodom 8. marta, organizovao Odred Izviđača Ratko Vujović Čoče, odigrao se ponovo u svom punom sjaju 13. Marta 2011 u prostorijama naše matične škole O.Š. Branko Ćopić.

Ljubazni domaćini su nam stavili na raspolaganje veliku salu školske trpezarije, koja je bila taman dovoljna da primi stotinak izviđača u svakoj polovini takmičenja, a uz to učionicu za garderobu i sanitarni čvor, koji su u potpunosti omogućili, da se ova akcija održi bez ikakvih poteškoća.

Divno vreme je nadahnulo drage nam prijatelje iz četiri Beogradska odreda da nam se pridruže i time ulepšaju akciju.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia