Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 1792 gosta na mreži
Predrag Rafailović Raf 1930-2015
Vesti
raf

Dana 14. maja 2015. godine umro je Predrag Dragan Rafailović.

Ispraćaj za kremaciju će se obaviti u utorak 19. maja 2015. godine u 11,30 časova na Novom groblju u Beogradu. Sahrana će biti u krugu porodice na Obrenovačkom groblju.

Raf je ceo život povezan sa izviđačkom organizacijom. Rođen je 16. juna 1930. godine u poznatoj obrenovačkoj porodici Rafailovića. Završio je Treću beogradsku gimnaziju i Hemijski fakultet u Beogradu. Bio je 4 godine sekretar Beogradskog stega, 18 godina sekretar Saveza izviđača Jugoslavije i isto toliko godina sekretar Saveza izviđača Srbije.

Čitav radni vek je predano i uspešno služio izviđaštvu na prostorima bivše zemlje, a posebno izviđaštvu Srbije. Bio je sekretar Saveza izviđača Jugoslavije za mandata 6 predsednika i sekretar Saveza izviđača Srbije za mandata 7 starešina.

Opširnije...
 
Smotra Saveza izviđača Beograda " Ada 2015 "
Vesti
sib_grb

 

Savez izviđača Beograda kao i svake godine organizuje smotru saveza u periodu od 01.05 do 03.05. na terenima Ade Ciganlije

Pozivamo Vas da učestvujete na Smotri izviđača Beograda "Ada 2015".

Na Smotru su pozvani svi beogradski izviđači, njihovi odredi i savezi, kao i izviđači iz drugih sredina u Srbiji, susednih i drugih zemalja.

 

Obilazak i podela terena Smotre je u subotu 27. aprila 2015. godine. Okupljanje je na terenima smotre blizu restorana "EASY" u 17,00 časova.

Svečano otvaranje je u petak 01.05.2015.godine u 13,00 časova.

Preuzmi elaborat , propozicije, prijava odreda, prijava ekipa

 
Ilegalac na Starom gradu 2015
Vesti

vcarapic_logo

ilegalac-na-starom-gradu

Odred izviđača „Vasa Čarapić" i ove godine organizuje svoju tradicionalnu aktivnost „Ilegalac na Starom gradu".

Akcija će se održati u periodu od 15. do 17. maja 2015. godine na centralnim beogradskim opštinama, a učesnici će kao i ranijih godina biti smešteni na prostoru Donjeg grada.

Ove godine će cilj akcije biti osvajanje veštarstva i veštine sportista. Očekujemo vas u što većem broju!


Elaborat možete preuzeti odavde.
 
Voždovacki petoboj–Memorijal Vladan Todorović–ĆOPA
Vesti

logo_vozdovac

Odred izviđača "Voždovac" iz Beograda, 24.maja organizuje peti po redu "Voždovački petoboj - Memorijal Vladan Todorović - ĆOPA" i poziva sve na druženje i lep provod.

Preuzmite elaborat

 
Šesta sednica starešinstva
Vesti
sib_grb

Starešina Saveza je zakazao 6. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 14. april 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

poziv za sednicu, zapisnik sa pete sednice

 
Peta sednica Starešintva Saveza izviđača Beograda
Vesti
sib_grb

Održana 5. sednica starešinstva Saveza izviđača Beograda 2.aprila 2014. godine, na dnevnom redu bila je samo jedna tačka - predlog odreda izviđača " Vasa Čarapić" da SIB Tanju Janković - Ševu kandiduje za starešinu Saveza izviđača Srbije.

 

Starešinstvo Saveza izviđača Beograda donelo je odluku da Tanja Janković - Ševa bude kandidat za starešinu Saveza izviđača Srbije.

Opširnije...
 
Poziv za četvrtu sednicu starešinstva
Vesti

sib_grb

logo_sis

Starešina Saveza je zakazao 4. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 24. mart 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

Pozivaju se sve Starešine odreda i delegati na skupštini SIS da se odazovu pozivu i dođu tna sastanak da bi mogli da prodiskutujemo o predstojećim izborima  i kandidatima i pokušamo da zauzmemo zajednički stav ako je to moguće.

Opširnije...
 
Konstituisan Nadzorni odbor SIB
Vesti
sib_grb

Konstituisan je Nadzorni odbor Saveza izviđača Beograda.

Za predsednika je izabran Željko Valković iz odreda "Panter", a članovi su Zoran Stojković - Lale iz odreda "Otpisani" i Rafailović Milan iz odreda "Ratko Vujović Čoče".

Sednici je prisustvovao starešina Saveza Vladimir Obešva. Nadzorni odbor se dogovorio oko metoda i sadržaja rada u narednom periodu.

 
Izviđački kviz OI "Ratko Vujović Čoče"
Vesti

coce_kviz_2015 77--rvc

Odred izviđača " Ratko Vujović - Čoče "organizuje vec sada tradicionalnu akciju "Osmomartovski kviz" koja će se održati 14. marta 2015. (bio je planiran za 07.mart pa odložen )  u O.Š. Branko Čopić.

 

I ove godine u KVIZ-u uz druženje, očekuje vas puno šaljivih i zanimljivih igara. Elaboratprijava odredaprijava ekipe

 

 
Održana Skupština SIB
Vesti
sib_grb

U utorak 10. februara 2015. godine u Domu omladine, na II spratu održana je vanredna Skupština Saveza izviđača Beograda. Predsedavao je Slobodan Panić - OI  "Kolubara" do izbora Predsednika Skupštine, nakon toga skupštinu je vodio Vladimir Petković - OI "Panter"

Pozvani su svi  odredi sa teritorije Beograda i od planiranih 30 delegata,  sednici je prisustvovalo 24 člana Skupštine ,10 gostiju članovi beogradskih odreda,ispred sekretarijata za sport i omladinu g.Dragoljub Kočović zamenik sekretara i g.Vukan Jovanovic, diplomirani pravnik.

Članovi Skupštine su nakon usvajanja dnevnog reda diskutovali o trenutnoj situaciji u savezu i razlozima za vanrednu Skupštinu.

Nakon diskusije i utvrđivanja kvoruma prešlo se na glasanje , prvo za Predsednika Skupštine, izabran je Vladimir Petković iz OI "Panter" a zatim i ostale funkcije.

Za starešinu saveza izabran je Vladimir Obešva - OI "Vasa Čarapić"
za zamenika Dejan Pantić - OI "NHM Milovanović Lune"

Opširnije...
 
23. Sajam kolekcionara
Vesti


Sajam kolekcionara je tradicionalna aktivnost izvidjača u organizaciji Odreda izvidjača "Mihajlovac"i Saveza izvidjača opštine Čukarica,ove godine po 23-i put koja na jednom mestu okuplja prvenstveno zaljubljenike u izvidjačko kolekcionarstvo.

Cilj nam je da prikažemo šta sve izvidjači skupljaju i što je vezano za izvidjačku organizaciju.

Opširnije...
 
Vanredna izborna skupština saveza
Vesti

sib_grb

 

Predsednik Skupštine Saveza izviđača Beograda, Vladimir Petković, zakazao je vanrednu izbornu Skupštinu Saveza izviđača Beograda za utorak, 10.februar 2015.g.sa početkom u 18 časova u Дом Омладине, Македонска 22, сала Омладинског савета, 2. спрат


materijal za skupštinu

(poziv, punomoćje, predlog poslovnika, evidencioni list, odluka starešinstva)

 
"Svetosavski susreti - Izviđači pevaju"
Vesti
izvidjaci_pevaju

Аkciја „Svеtоsаvski susrеti “ utеmеlјеnа је 1993. gоdinе kао nајznаčајniја аktivnоst bеоgrаdskih izviđаčа pоvоdоm prоslаvе “Dаnа Svеtоg Sаvе“. Оdrеd izviđаčа „Svеti Sаvа“ оd 2002. gоdinе је dоmаćin оvе znаčајnе izviđаčkе аktivnоsti, а оd 2005 . аkciја sе оrgаnizuје pоd nаzivоm

Opširnije...
 
Preminuo Zoran Petrović Tito
Vesti

 

Dragi izviđači, tito

danas je u 37. godini života preminuo naš prijatelj Zoran Petrović – Tito.

Bio je poznat i pamtićemo ga kao velikog čoveka koji je svoj život posvetio razvoju izviđačke organizacije. Pridružio se još kao poletarac a u svojoj mladosti gradio je mostove i rušio granice verujući u izviđaštvo kao stil života i put kojim postajemo bolji ljudi. Poreklom iz Mladenovca, dao je veliki doprinos razvoju Saveza izviđača Beograda i Saveza izviđača Srbije. I ne samo to. Tito je povezivao naudaljenije krajeve izviđačkog sveta sa raznih strana jezika i religija, uzrasta i porekla.

Pored toga, izveo je izviđače iz svog okvira i sprijateljio sa ostalim omladinskim organizacijama kada se gradila danas najvažnija organizacija mladih - KOMS. Velika je čast bila deliti život i rad sa Titom. Dao nam je primer kako se podržavaju mladi ljudi i kako se gradi poverenje i mir. Naša je odgovornost da ga sledimo.

Počivaj u miru prijatelju ...

 

1. Informacija o mestu i vremenu sahrane

okupljanje svih izviđača i prijatelja je na parkingu TCM (tržni centar Mladenovac) u petak 02.01.2015.godine u 12,00 sati

tcm

Google maps TCM

Napomena : izviđači se mole da skupu prisustvuju u izviđačkim uniformama.

2. Informacija o izviđačkom skupu u pomen preminulom Zoranu Petrović Titu biće održan u restoranu „ Veranda“

veranda

Google maps restoran Veradna

Bilo bi poželjno da nam se javite i potvrdite dolazak zbog okvirnog broja , sve informacije oko organizacije i snalaženja prilikom dolaska možete dobiti od:

Silvester Domonji ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) 064/8463826
Vladimir Obešva (vobesva@gmail.com) 063/639355

 

Starešina
Vladimir Obešva - Kinez
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia