Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Priprema za tabore PDF Štampa El. pošta
petak, 09 jul 2010 09:50


sib_grbTabor kod izviđača je oduvek bio kruna aktivnosti. Organizovan boravak u prirodi gde se sažimaju sva iskustva stečena tokom jednogodišnjeg rada odreda, proveravaju znanja i jedinica priprema za uspešan rad u narednom periodu.

Po tradiciji nekoliko beogradskih odreda i ove godine organizuje taborovanja jedinica.

Uprave odreda kažu da nikada nije bilo ovako teško. Izviđači su veoma zainteresovani, nakupilo se dosta opreme i inventara, ali jedan broj roditelja, i pored najbolje volje, nije u mogućnosti da pokrije troškove prevoza i ishrane na taboru.

20100709-poletaracSa druge strane ni odredi nemaju „rezervi" da bi na neki način kreditirali učešće svojih članova. Oni odredi koji su tokom februara i marta uradili plan tabora i organizovali plaćanje kroz nekoliko rata će uspeti u nameri da i organizuju tabor.

Ovih dana odred „France Prešern" odlazi na desetodnevni tabor u Meljine u Crnoj Gori, istovremeno odred „Ratko Vujović Čoče" taboruje na Drini u Vrhpolju kod Ljubovije, lazarevački odred „Kolubarac" se takođe opredelio da taboruje u „Meljinama" gde odred „Orjen" iz Herceg Novog ima kamp.

Odred „Boško Buha" taboruje na Lisičijoj steni kod Nove Varoši. Većina članova odreda „Kosmajski odred" i „Vasa Čarapić" će učestvovati na raznim izviđačkim aktivnostima u Srbiji, Mađarskoj, Švajcarskoj i Crnoj gori.

Odred „M.M. Lune" pokušava da organizuje tabor u Banatu, odnosno na jezerima u Beloj Crkvi. Rukovodstva ostalih jedinica ne sede skrštenih ruku. Ima dosta ponuda za učešće na izviđačkim aktivnostima. Sve zavisi od materijalnih mogućnosti.

Poslednje ažurirano četvrtak, 07 oktobar 2010 11:15
 
 
Design by: iMedia