Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Osmeh učesnika izleta PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 19 jul 2010 19:09

 

20100629-nauticko-selo Kažu da osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. On obogaćuje one koji ga primaju, a ne osiromašuje one koji ga daju.

Učesnike izleta do nautičkog sela osmesi su činili srećnima. Bespoštedno su ih davali svima koje su sreli ali i primali o mnogobrojnih stanovnika Surčina, Progara, Boljevaca i drugih mesta u Sremu.

I pored tmurnog, skoro kišovitog jutra okupilo se 30 mladih od čega 15 iz OI „Lune" kod hrama Svetog Save. Oni koji su odustali ne znaju šta su propustili. U autobus se ukrcalo još desetak mladih u centru Zemuna i Vojvođanskoj ulici.

Zbog blata koje je napravila kiša celu noć padajući nismo posetili ergelu. Srdačno nas  je dočekao otac Nikola u manastiru Fenek, pokazavši nam čak i sobu u kojoj je nekada boravio Karađorđe. Na pitanje koliko je učesnika izleta bilo ranije u manastiru posvećenom Petki, samo jedna ruka se podigla.

20100719-nauticko-selo-04 Poseta nautičkom selu je bio je još jedan doživljaj. Treba reći da se oko ovog prelepog objekta na obali Save još radi na sanaciji junskih poplava.

Odlazak u Bojčinsku šumu, na trim stazu i terene neposredno pored kuća pokrivenih trskom je kao iz bajke. Sve funkcioniše kao da se poznajemo mesecima. Ovo je bio pravi izlet.

Naša poruka mladima Beograda je da tokom realizacije programa Na „par koraka" od gradske gužve ili u što skorije vreme posete dragulje Srema. Nismo verovali koliko se poslednje stanice autobusa Gradskog saobraćaja nalaze duboko u Sremu. Gde je moguće za 86 dinara, koliko košta autobuska karta i malo volje, videti toliko lepote?

 

Raport sa drugog izleta

Sa platoa kod Hrama Sv. Save krenulo 10, u Zemunu nam se pridružilo 7, a u Vojvođanskoj ulici još 16 učesnika izleta, među kojima je najviše bilo učenika OŠ "Kneginja Milica".

 

Raport o realizaciji programa

Program besplatnih izleta za učenike osnovnih i srednjih škola tokom letnjeg raspusta realizovan je sa preko 80% uspešnosti, ukoliko je uopšte moguće dati takvu ocenu.

Od osam planiranih realizovano je sedam izleta. Ukupno je učestvovalo 287 mladih koji su obišli poznate destinacije i Donjem sremu: Nautičko selo na Savi, manastir Fenek, Bojčinsku šumu, Sremsku kolibu, a jedan broj njih je bio gost na ergeli u Surčinu i naselju pored reke Save zvanom Tarzan plaža.

Svi izletnici i njihovi roditelji su bili veoma zadovoljni izletimna i programom. Što se Saveza izviđača Beograda tiče on je iskoristio priliku da mlade upozna sa elementima izviđačkog programa, da sa njima dogovori susret početkom septembra radi uključivanja u rad izviđačke organizacije.

 

nauticko-selo-01 nauticko-selo-02 nauticko-selo-03
Poslednje ažurirano utorak, 27 jul 2010 09:56
 
 
Design by: iMedia