Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Važno je učestvovati PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26 jul 2010 09:54

77-logo_wosmŠest izviđača i planinki iz Beograda na čelu sa Darkom Lazarevićem, članom Starešinstva Saveza doputovalo je u Svetski skautski cenar „Kanderšteg" u Švajcarskoj na akciju „Mini džembori", koji tradicionalno organizuje programski tim ovog Centra uz pomoć i podršku Svetskog skautskog biroa.

Zajednio sa našim izviđačima u Centru skauta sveta se okupilo preko 900 mladih iz svih krajeva sveta.

Najznačajnije aktivnosti u okviru Mini džemborija se dešavaju u vreme učešća izviđača iz Srbije, od 24. jula do 04. avgusta 2010. godine.

Svetski skautski centar u Kanderštagu (Švajcarska) Pokrovitelj učešća kontingenta naših izviđača je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

U očekivanju prvih izveštaja i fotografija iz Kanderštaga pokrećemo dve inicijative:

1. da Savez izviđača Beograda obezbedi povlastice za učešće 15 najboljih izviđača iz Beograda na 22. Svetskom skautskom džemboriju u Švedskoj, prema kriterijumima koje će usvojiti Starešunstvo Saveza izviđača Beograda;

2. da Savez izviđača Beograda obezbedi povlastice za učešće 150 najboljih izviđača na 8. Smotri izviđača Srbije koja se održava u Šapcu, takođe prema kriterijumima koje usvoji Starešinstvo Saveza izviđača Beograda.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 26 jul 2010 10:47
 
 
Design by: iMedia