Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 143 gosta na mreži
Poletarci u poslaničkim klupama
Vesti

 

poletarceva_ng_jelka Nova godina i Božić su praznici kojima se mnogi raduju, ali najviše deca. Kuća i jelka su okićeni šarenim ukrasima, napolju su upravo danas počele da padaju bele pahuljice. Mama i tata se raduju što neće raditi nekoliko dana. Oseća se svečana atmosfera, posebno u domovima gde je zavirio deda mraz. Prvo novogodišnje jutro kao i uloga položajnika su jedni od najlepših trenutaka detinjstva.

Beogradskim poletarcima i pčelicama će u sećanju ostati i lepi trenuci provedeni 26. decembra 2010. godine u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, jednoj od najlepših palata u Beogradu.

U okviru akcije Poletarčeva novogodišnja jelka oko 150 poletaraca iz dvanaest odreda selo je u klupe narodnih poslanika, odakle su ljubaznim domaćinima postavljali prava poslanička pitanja. Poletarci su se okupili u vestibilu zdanja Skupštine gde su otpevali državnu i izviđačku himnu.

Nakon upoznavanja sa istorijatom parlamentarizma u Srbiji i istorijatom Doma Narodne skupštine zauzeli su mesta u poslaničkim klupama. Pošto je isteklo vreme za poslanička pitanja poletarci su uputili prazničnu čestitku predsednici Narodne skupštine i narodnim poslanicima.

U svečanoj sali otpevano je desetak izviđačkih pesama. Program je završen razmenom čestitki povodom nastupajućih praznika.

Organizator akcije Savez izviđača Beograda obezbedio je za sve učesnike akcinje slatkiše, vežbanke i izviđački priručnik.

 
 
 
Design by: iMedia