Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Decembar 2019 >
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Izviđači u akciji spašavanja PDF Štampa El. pošta
77-bg-grb

Savez Izvidjaca Beograda u toku jučerašnjeg dana u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije, kordinirao je aktivnosti Odreda izviđača na teritoriji ugroženih naselja u Beogradu.


Na potezu Rakovice i Resnika, u spašavanju i pomoći stanovništvu učestvovali su izviđači iz Odreda izviđača "Sveti Sava", "Panter" i "Ratko Vujović Čoče". ekipa_u_resniku Iz bujice je kod fabrike Rekord spašen je čovek, evakuisano je čamcem četvoro ugroženih, od toga dvoje u teškom stanju koje je hitna pomoć preuzela posle evakuacije, čamcem je dostavljena hrana za bebe dvema porordicama koje nisu napustile svoje domove u Resniku. Čamcem su evakuisana dva vatrogasca koji su se našli zarobljeni u jednom od domaćinstava kome su pružali pomoć.

Na teritoriji GO Grocka , u naselju Umčari; izviđači iz odreda "Voždovac"-četa Ilija Garašanin iz Grocke, uz pomoć četiri izviđača OIP "Ivo Loa Ribar" organizovalao je u saradnji sa ljudima iz Sektora za vanredne situacije evakuaciju 30 stanara staračkog doma u Umčarima, kompletnu aktivnost svih subjekata koji su učestvovali u spašavanju u Umčarima direktno je kordinirao Načelnik SI Srbije Dejan Petrović. Tekst objavljen i na sledećem linku Izviđači pomagali u evakuaciji ljudi iz staračkog doma

izvidjaci_u_umcarima

Trenutno je u školi u Umčarima smešteno 39 osoba, 30 stanara doma koji su evakuisani i 9 stanovnika Umčara iz ugroženih domaćinstava. Na punkt u Umčarima preneseni su kreveti i ćebad iz Saveza izviđača Beograda, na ovom punktu kuva se čaj i deli ugroženim.

smestaj_u_umcarima
SI Beograda organizovao je stalno dežurstvo i u kordinciji je sa Sektorom za vanredne situacije. Odred izviđača "Ratko Vujović Čoče" je poslao svoju ćebad kao pomoć na ugrožena područja. Članovi odreda Vogi kao pripadnici Vojske Srbije angažovani su u širem reonu Lazarevca . Odred izviđača Miodrag Milovanović Lune, na dežurstvu je u naselju Kaluđerica , Zemun u GO Zemun , dok su odredi iz uže gradske zone koja nije ugrožena u stalnom kontaktu sa dežurnim SI Beograda koji će ih po potrebi angažovati.
 
 
Design by: iMedia