Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Decembar 2019 >
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Održana Smotra poletaraca Beograda 2014 PDF Štampa El. pošta
zoo_vrt

 

Obasjan toplim jesenjim suncem, Beo Zoo vrt je prvi put 4.oktobra 2014. godine bio domaćin najmlađih izviđača - poletarci i pčelice.
Šesnaest odreda sa preko 300 mališana i njihovih gostiju iz Obrenovca, Novog Sada, Veternika i Starčeva uživali su u prelepom ambijentu vrta dobre nade. Smotra je otvorena podsećanjem na život i rad nedavno preminulog direktora Zoo vrta, Vuka Bojovića koji je sa velikim entuzijazmom i ljubavlju brinuo o životinjama i izgradio jedno od najlepših mesta u našem gradu koje rado posećuju sve generacije.
Vesela izviđačka pesmica Žika Mika je oraspoložila sve okupljene a takođe i stihovi pod nazivom "Smotra poletaraca u vrtu dobre nade" koji su napisani specijalno za ovu priliku.
Prisutne je pozdravio i naš veliki prijatelj Peđolino uz obećanje da će od sada u njegovoj emisiji za decu, jednom mesečno izviđači biti dragi gosti.
Veoma interesantno osmišljen takmičarski program, pretvorio je pčelice i poletarce u male istraživače koji su prateći znakove upoznavali divlje i domaće životinje, opisivali ih kroz stihove, crtali i sve to lepo složili u obliku kolaža na zidnim novinama a na poligonu su imitirali hod i ponašanje kengura, zmije, kuce, slona, majmuna, krokodila...
Zoo vrt se orio od razdraganog dečjeg žagora i smeha a njihova ozarena lica su govorila koliko su srećni na ovom divnom mestu u društvu raznih životinja i drugara.
Program je završen u popodnevnim časovima okupljanjem kod skulpture šimpanze Samija gde su se poletarci zahvalili svom domaćinu na lepo provedenom danu i donatorima na paketićima u kojima su bili slatkiši, slane grickalice i sokići.
Kao uspomenu na ovaj dan, izviđači su pored Samijeve skulpture i humke gde je sahranjen, ostavili jedno stilizovano crveno srce u čijoj sredini je fotografija Vuka Bojovića sa jednostavnom porukom od srca :

 

"TVOJI IZVIĐAČI BEOGRADA".

ana

Pozdrav svim izviđačima, pčelicama i poletarcima koji su učestvovali na smotri a takođe i našim budućim članovima odreda i dobrim drugarima:


OI "Stefan Dečanski"- deca iz škole za gluve i nagluve
OI "Nadel"-Starčevo
OI "Bistričak"-Novi Sad
Oi "Veternik1923"-Novi Sad
OI "Vogi"
OI "Panter"
OI "Zemun"
OI "NHMM Lune"
OI "Ratko Vujović - Čoče"
OI "Sveti Sava"
OI "Voždovac"
OI "Vasa Čarapić"
OI "Breza"
OI "Mihajlovac"
OI "Boško Buha"
OI "Otpisani"

Pokrovitelj događaja Grad Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu

4.oktobar 2014 Beo Zoo Vrt, vrt dobre nade

Ana Milinović - OI "NHMM Lune"

 
 
Design by: iMedia