Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Februar 2019 >
N P U S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
Vesti
Pomozimo skautima Japana PDF Štampa El. pošta

77-solidarnost-s-japanom
Na popularnom "Fejsu" otvorena je i stranica "Podrška japanskom narodu", kao i "Podrška Japanu od Srbije", Crveni krst Srbije je uputio apel za pomoć, Grad Beograd je odvojio 25 miliona dinara.

Savez izviđača Beograda poziva sve izviđače i planinke da se na prigodan način solidarišu sa narodom Japana, posebno izviđačima (skautima) ove divne zemlje.

Apelujemo na sve izviđače da uplate konktretnu pomoć na račun koji je otvorio Crveni krst Srbije ili da pošalju SMS.

CRVENI KRST SRBIJE
Žiro-račun je otvoren kod Privredne banke a.d. Beograd, broj je 255-0013100104000-04, sa naznakom "Pomoć Stanovništvu (skautima) Japana"

Telekom Srbija, VIP i Telenor
Možete poslati praznu poruku na broj 2001, bez prefiksa operatera (062, 063, 064...). Cena poruke je 50 dinara i ne plaća se porez. Sav prikupljen novac biće prebačen na račun Crvenog krsta Srbije koji je namenski otvoren za pomoć stanovništvu Japana.


 
Jato poletaraca „Đuro Strugar" PDF Štampa El. pošta

77-cvece-jubilarnoU osnovnoj školi „Đuro Strugar" na Novom Beogradu, u odelenju četvrtog razreda koje vodi nastavnica Svetlana Radivojša radi istoimeno jato pčelica i poletaraca.

Inicijativa za osnivanje jata potekla je tokom sporovođena projekta „Škola za male prirodnjake". Naime, volonteri odreda „Miodrag Milovanović Lune" realizovali su radionicu u ovoj školi i na taj način zainteresovali učenike četvrtog razreda ove škole, koji su se listom upisali u izviđače.

Instruktori Saveza izviđača Beograda od početka drugog polugodišta svakog utorka rade na savlađivanju izviđačkog programa u kome učestvuju pčelice i poletarci čete Đuro Strugar. Do sada je organizovano je pet četnih sastanaka. Učenici su veoma motivisani za angažovanje na realizaciji programa naše organizacije i sa radošću dočekuju svaki utorak.
 
Izviđački kviz ? ponovo među nama PDF Štampa El. pošta

 

77--rvcPosle pauze od 3 godine, ove 2011. godine, tradicionalni Kviz ?, koji je dugi niz godina, svake godine na početku perioda takmičenja, a povodom 8. marta, organizovao Odred Izviđača Ratko Vujović Čoče, odigrao se ponovo u svom punom sjaju 13. Marta 2011 u prostorijama naše matične škole O.Š. Branko Ćopić.

Ljubazni domaćini su nam stavili na raspolaganje veliku salu školske trpezarije, koja je bila taman dovoljna da primi stotinak izviđača u svakoj polovini takmičenja, a uz to učionicu za garderobu i sanitarni čvor, koji su u potpunosti omogućili, da se ova akcija održi bez ikakvih poteškoća.

Divno vreme je nadahnulo drage nam prijatelje iz četiri Beogradska odreda da nam se pridruže i time ulepšaju akciju.

Opširnije...
 
Osniva se odred u Malom Požarevcu PDF Štampa El. pošta

sib_grbGrupa izviđača i planinki članova odreda izviđača „Kosmajski odred", uz punu saradnju i pomoć svojih drugara iz mladenovačkog odreda formira izviđačku jedinicu u mestu gde živi.

Inicijativni odbor za osnivanje odreda je pripremio statut, obezbedio prostorije i zakazao osnivačku skupštinu. Odred izviđača će nositi ime po borcu iz ovog kraja i zvaće se „Srećko Jovanović".

Kada bude registrovan to će biti prva izviđačka jedinica na teritoriji gradske opštine Sopot.

 
Sajam kolekcionara na početku 100 izviđačke sezone PDF Štampa El. pošta

77-mihajlovacIzviđači iz Srbije i susednih zemalja u nedelju 06. marta imali dobru priliku da razgledaju razne predmete od izviđačih oznaka i fotografija do zastava koji su nastajali tokom stogodišnjeg rada izvidničke - skautske - izviđačke organizacije na ovim prostorima.

Oni koji se bave kolekcionarstvom okupili su se u zavidnom broju na „19. Sajmu kolekcionara" čiji je pokretač i organizator odred izviđača „Mihajlovac".
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by: iMedia