Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Jun 2020 >
N P U S Č P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Vesti
Izviđački kviz ? ponovo među nama PDF Štampa El. pošta

 

77--rvcPosle pauze od 3 godine, ove 2011. godine, tradicionalni Kviz ?, koji je dugi niz godina, svake godine na početku perioda takmičenja, a povodom 8. marta, organizovao Odred Izviđača Ratko Vujović Čoče, odigrao se ponovo u svom punom sjaju 13. Marta 2011 u prostorijama naše matične škole O.Š. Branko Ćopić.

Ljubazni domaćini su nam stavili na raspolaganje veliku salu školske trpezarije, koja je bila taman dovoljna da primi stotinak izviđača u svakoj polovini takmičenja, a uz to učionicu za garderobu i sanitarni čvor, koji su u potpunosti omogućili, da se ova akcija održi bez ikakvih poteškoća.

Divno vreme je nadahnulo drage nam prijatelje iz četiri Beogradska odreda da nam se pridruže i time ulepšaju akciju.

Opširnije...
 
Osniva se odred u Malom Požarevcu PDF Štampa El. pošta

sib_grbGrupa izviđača i planinki članova odreda izviđača „Kosmajski odred", uz punu saradnju i pomoć svojih drugara iz mladenovačkog odreda formira izviđačku jedinicu u mestu gde živi.

Inicijativni odbor za osnivanje odreda je pripremio statut, obezbedio prostorije i zakazao osnivačku skupštinu. Odred izviđača će nositi ime po borcu iz ovog kraja i zvaće se „Srećko Jovanović".

Kada bude registrovan to će biti prva izviđačka jedinica na teritoriji gradske opštine Sopot.

 
Sajam kolekcionara na početku 100 izviđačke sezone PDF Štampa El. pošta

77-mihajlovacIzviđači iz Srbije i susednih zemalja u nedelju 06. marta imali dobru priliku da razgledaju razne predmete od izviđačih oznaka i fotografija do zastava koji su nastajali tokom stogodišnjeg rada izvidničke - skautske - izviđačke organizacije na ovim prostorima.

Oni koji se bave kolekcionarstvom okupili su se u zavidnom broju na „19. Sajmu kolekcionara" čiji je pokretač i organizator odred izviđača „Mihajlovac".
Opširnije...
 
Dani drugarstva PDF Štampa El. pošta

 

77-breza-2U osnovnoj školi „Đorđe Krstić" u Žarkovu za vikend 09. i 10. aprila ove godine biće održani „Dani drugarstva", akcija koju tradicionalno organizuje odred izviđača „Breza".

Na dosadašnjih 14 susreta učestvovalo je 95 odreda iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije. Mlađe planinke i mlađi izviđači iz svih sredina su pozvani da sa svojim ekipama učestvuju na ovogodišnjem druženju.

Preuzmite: elaborat akcije (pdf, 295kb)

 
Obuka mlađih kadrova PDF Štampa El. pošta

77--rvcDana 26. i 27. 02. u lepom ambijentu Aranđelovca i Bukulje grupa od 19 starijih članova OI R.V.Čoče, predavača i polaznika, učestvovala je na kratkom seminaru, sa ciljem da se novim vođama pomogne oko boljeg rada sa novim članovima, da se upoznaju, u neposrednoj komunikaciji sa starijim i iskusnim vođama, kako da oni i njihovi vodovi budu još bolji i kako da im rad sa decom bude zadovoljstvo i privilegija, uz sve obaveze i odgovornost koji taj rad nosi.

Kroz 4 tematske celine upoznali su se sa Likom vodnika, programom, prilagođenjem programa, pravljenjem godišnjih planova, mesečnih planova, nedeljnih planova i izradom konkretnih planova sastanaka.

U drugom danu radilo se na razvijanju vodnog duha voda vodnika - štaba čete metodama i oblicima rada i primeni ovih alata u radu sa decom i završilo se sa završnim zadatkom za nove vođe na izradi plana sastanaka ili izradi plana ciklusa za neku od oblasti programa.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 95 96 97 98 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Design by: iMedia