Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 304 gosta na mreži
Izveštaj sa Sedme sednice Starešinstva Saveza
Vesti

77-Savez_Izvidjaca_Srbije

Starešinstvo Saveza izviđača Srbije održalo je sednicu 28. jula 2013. godine u prostorijama Saveza na Novom Beogradu.

Sednici je prisustvovalo dvanaest članova Starešinstva. Odsustvo su najavila četiri člana Starešinstva.

Opširnije...
 
IX smotra Izviđača Srbije 2014.g.u Beloj Crkvi
Vesti


77-Savez_Izvidjaca_Srbije

IX smotra Izviđača Srbije održaće se od 25.jula do 4.avgusta 2014.g u Beloj Crkvi, jednoglasno je odlučilo Starešinstvo Saveza izviđača Srbije na danšanjoj sednici održanoj 28.jula 2013.g.

 

Kotizacija je 60 evra.

 

Opširnije...
 
U toku je Smotra Izvidnika Makedonije
Vesti


20130724-macedonian-jamboree77_si_makedonija

Naše komšije, izvidnici Makedonije od 20. do 28. jula 2013. godine organizuju svoju 11 Smotru u mestu Prespa pored Ohridskog jezera.

Na Smotri se okuplo nekoliko stotina izviđača iz Makedonije. Tu su i gosti iz izviđačkih organizacija Balkana. Kažu da su među gostima najbrojniji izviđači iz Crne Gore.

Smotru je na samom početku u ime Saveza izviđača Srbije posetio Ratomir Petković, član Starešinstva Saveza i starešina Saveza izviđača grada Niša.

Iz Saveza izviđača Srbije na Smotri su izviđači iz odreda Školski brod „Jadran" Niš i „Žarko Zrenjanin Uča" Bela Crkva.

 
Kandidovanje novih članova za Starešinstvo Saveza izviđača Srbije
Vesti


77-Savez_Izvidjaca_SrbijeStarešinstvo Saveza izviđača Srbije poziva članove, odrede izviđača i saveze izviđača da predlože kandidate za članove Starešinstva Saveza izviđača Srbije koji će biti kooptirani na redovnoj sednici Starešinstva Saveza izviđača Srbije.

Pored ostalih, pozvan je Savez izviđača Beograda, njegovi članovi i odredi da predlože najmanje jednog kandidata za kooptiranje za člana Starešinstva.

Rok za predlaganje kandidata za članove Starešinstva je 26. jul 2013. godine.

Preuzmite: odluku (pdf, 63kb) i formular (pdf ili doc)

 
Održan "Pokazni tabor ADA 2013"
Vesti

sib_grb

20130717-pokazni-tabor-ada-amb-220U periodu od 4.07. do 14.07. održan je na Adi Ciganliji "Pokazni tabor ADA 2013" na kome je učestvovalo 45 izviđača iz 4 beogradska odreda. Tabor su organizovali odredi "Panter", "Voždovac", "Vračar" i "Otpisani". Učesnici tabora bili su novoprimljeni izviđači koji su imali prilike da vide osnovne izviđačke aktivnosti koje se realizuju na tabor.

Tabor je obišao veliki broj posetilaca Ade, a poseban interes za rad izviđača pokazali su roditelji koji su uzeli učešće u aktivnostima na taboru i pružili logističku podršku u njegovoj realizaciji.

Ostvarili smo saradnju sa Javnim preduzećem "Ada Ciganlija", Ragbi klubom "Beograd", Veračkim klubom "Vertikal" i Karate klubom "Nipon" u čijim su aktivnostima uzeli učešće i izviđači.

Opširnije...
 
Letnje izviđačko okupljanje ADA 2013
Vesti


sib_grb

U perodu od 6-10. jula 2013. na Adi Ciganliji organizovan je u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu program Letnje izviđačko okupljanje ADA 2013, koje je u ovom periodu okupilo 263 učenika - izviđača iz beogradskih osnovnih i srednjih škola.

 

Domaćini učenicima na Adi Ciganliji bili su odredi: "Vasa Čarapić", "Ratko Vujović Čoče", "Panter", "Voždovac ", "Vračar" i "Otpisani".

Učesnici okupljanja su sa gostima organizovali niz izviđačkih aktivnosti kojima su ih upoznali sa programom i radom Saveza izviđača Beograda.

 
Program za letnji raspust
Vesti

sib_grb
Zbog visokog vodostaja Dunava, nismo u mogućnosti da realizujemo program za letnj raspust na Velikom ratnom ostrvu.

Kompletan program, sa utvrđenim rasporedom odreda organizatora, biće realizovan na Adi Ciganliji u istom terminu.

Za sve dodatne informacije kontaktirati Načelnika Saveza Jasminu Jakob.

 

 
Letnje izviđačko dunavsko okupljanje - LIDO 2013
Vesti


sib_grbStarešinstvo je održalo svoju 26. sednicu u ponedeljak 17.06.2013, godine, na kojoj je usvojen raspored organizatora dnevnih aktivnosti na programu za letnji raspust "Letnje izviđačko dunavsko okupljanje - LIDO 2013", koji se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu.

06.07.2013. organizator OI "Miodrag Milovanović Lune"
08.07.2013. organizator OI "Voždovac"
09.07.2013. organizator OI "Ratko Vujović Čoče"
10.07.2013. organizator OI "Vasa Čarapić"

Koordinator za organizovanje aktivnosti je Načelnik Saveza Jasmina Jakob.

Starešinstvo, takođe, traži od odreda izviđača predloge za izbor Sekretara saveza. Predloge dostaviti najkasnije do 30.06.2013.godine.

 

 
Seminar "Jednostavno, izviđaštvo" na Banovom brdu
Vesti


77-jedn-izvPrvo izvođenje seminara "Jednostavno, izviđaštvo" u saradnji sa Savezom izviđača opštine Čukarica održan je u OŠ "Josif Pančić" na Banovom brdu uz prisustvo 35 učesnika iz 15 škola.

Učinjen je prvi korak ka uvođenju izviđaštva u škole kao izbornog predmeta.

Evo i fotki: album 1 i album 2

Sledeći seminar zakazan je za 20. Jun u OŠ "Starina Novak" na Paliluli a o tome pročitajte na: http://www.starina.rs/

 
Sednica Starešinstva odložena za ponedeljak
Vesti

sib_grb
Dvdeset šesta sednica Starešinstva Saveza izviđača Beograda odložena je za ponedeljak 17.06.2013.godine u 18,30 časova, u prostorijama Omladinskog saveta ul. Makedonska 22 sala na drugom spratu.
 
Životna sredina obaveza svih nas
Vesti

77-Savez_Izvidjaca_Srbije 20130606-sd-zzs-01 Svetski dan zaštite životne sredine obeležile su izviđačke jedinice širom Srbije. Posebno ističemo Edukativnu akciju o značaju zaštite životne sredine u beogradskom Košutnjaku gde su izviđači ("Ratko Vujović Čoče", "Sveti Sava", "Miodrag Milovanović Lune" i "Vasa Čarapić"), zajedno sa predstavnicima Ministarstva za omladinu i sport, pripadnicima Sektora za spašavanje MUP-a Srbije i JP "Srbijašume" bili domaćini beograđanima, čuvarima prirode.

Učestvujući u akciji državni sekretar za omladinu rekao je da je prošle godine je u Srbiji izgorelo ono što se prethodnih 10 godina sadilo, a sve je to delo ljudskih ruku, i ono što se sadilo i ono što je izgorelo. Najlakše je zapaliti nešto i ostaviti đubre iza sebe, ali je mnogo lepše biti odgovoran i očuvati ono što imamo u svom okruženju.

Opširnije...
 
Završene izviđačke igre Srbije
Vesti

77-izv-igr-2013Ovogodišnje Izviđačke igre Srbije obeležile su mnogobrojne discipline u kojima su se mlađi i stariji izviđači i planinke takmičili, obeležila je kiša, predusretljivost i gostoprimstvo domaćina i prava izviđačka druženja.

Igre, 22. po redu održane su od 30. maja do 02. juna 2013. godine na Letnjikovcu kod Šapca.

Domaćin je bio Savez izviđača grada Šapca. Igre je otvorio zamenik gradonačelnika Šapca Strahinja Vasiljević.

Opširnije...
 
Zakazana 26.sednica starešinstva Saveza izviđača Beograda
Vesti

 

sib_grbStarešina Saveza izviđača Beograda Milan Rafailović je zakazao dvadeset šestu sednicu Starešinstva za 11. jun u 18,30 časova, u prostorijama Omladinskog saveta, ul. Makedonska 22 sala na drugom spratu.

Preuzmite dnevni red (pdf, 110kb)

 

 
Održan Ilegalac na Starom gradu
Vesti


77-logo-vcarapic

20130520-ilegalac-01 U subotu, 18.05.2013. godine, preko 300 izviđača iz 13 odreda organizovanih u 48 ekipa okupilo se na platou ispred spomenika Pobednik na Kalemegdanu na svečanom otvaranju ovogodišnjeg „Ilegalca na Starom gradu".

Pored beogradskih izviđača, na akciji su učestvovali i izviđači iz Niša, Jagodine, Kragujevca, Bele Crkve i Novog Sada.

20130520-ilegalac-02

Ovu našu tradicionalnu aktivnost posetili su: Milan Tlačinac, v.d. direktora JP Beogradska tvrđava, Milan Rafailović, starešina Saveza izviđača Beograda, Marko Petrović, predsednik DESMOS-a, Marko Barović, načelnik za međunarodnu saradnju Saveza izviđača Crne Gore, Milan Barišić, sekretar Saveza izviđača Srbije, predstavnici Saveza izviđača Beograda, kao i naši veterani Boško Obradović, Vladimir Ivakić i Svetozar Toza Mostralić.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia