Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 1354 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Februar 2023 >
N P U S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Održana sednica Skupštine Saveza izviđača Srbije
Vesti

77-putni-znakKao što je i bilo najavljeno, Vanredna izborna sednica Skupštine Saveza izviđača Srbije održana je u subotu 19. marta 2011. godine.

Rad predstavnika 50 registrovanih odreda izviđača otpočeo je u 11 časova u sali gradske opštine Novi Beograd, da bi posle 16 časova bio nastavljen u sali gradske opštine Palilula, gde je okončan u prvom satu 20. marta 2011. godine.

Tokom rada koji je trajao duže od 13 časova, Skupština je usvojila izmene i dopune Statuta Saveza izviđača Srbije i donela odluku o preregistraciji Saveza u skladu sa Zakonom o udruženjima. Na kraju sednice Skupština je usvojila Izveštaj o radu, Izveštaj Nadzornog odbora i dala razrešnicu dosadašnjem rukovodstvu Saveza.
Opširnije...
 
Pomozimo skautima Japana
Vesti

77-solidarnost-s-japanom
Na popularnom "Fejsu" otvorena je i stranica "Podrška japanskom narodu", kao i "Podrška Japanu od Srbije", Crveni krst Srbije je uputio apel za pomoć, Grad Beograd je odvojio 25 miliona dinara.

Savez izviđača Beograda poziva sve izviđače i planinke da se na prigodan način solidarišu sa narodom Japana, posebno izviđačima (skautima) ove divne zemlje.

Apelujemo na sve izviđače da uplate konktretnu pomoć na račun koji je otvorio Crveni krst Srbije ili da pošalju SMS.

CRVENI KRST SRBIJE
Žiro-račun je otvoren kod Privredne banke a.d. Beograd, broj je 255-0013100104000-04, sa naznakom "Pomoć Stanovništvu (skautima) Japana"

Telekom Srbija, VIP i Telenor
Možete poslati praznu poruku na broj 2001, bez prefiksa operatera (062, 063, 064...). Cena poruke je 50 dinara i ne plaća se porez. Sav prikupljen novac biće prebačen na račun Crvenog krsta Srbije koji je namenski otvoren za pomoć stanovništvu Japana.


 
Jato poletaraca „Đuro Strugar"
Vesti

77-cvece-jubilarnoU osnovnoj školi „Đuro Strugar" na Novom Beogradu, u odelenju četvrtog razreda koje vodi nastavnica Svetlana Radivojša radi istoimeno jato pčelica i poletaraca.

Inicijativa za osnivanje jata potekla je tokom sporovođena projekta „Škola za male prirodnjake". Naime, volonteri odreda „Miodrag Milovanović Lune" realizovali su radionicu u ovoj školi i na taj način zainteresovali učenike četvrtog razreda ove škole, koji su se listom upisali u izviđače.

Instruktori Saveza izviđača Beograda od početka drugog polugodišta svakog utorka rade na savlađivanju izviđačkog programa u kome učestvuju pčelice i poletarci čete Đuro Strugar. Do sada je organizovano je pet četnih sastanaka. Učenici su veoma motivisani za angažovanje na realizaciji programa naše organizacije i sa radošću dočekuju svaki utorak.
 
Izviđački kviz ? ponovo među nama
Vesti

 

77--rvcPosle pauze od 3 godine, ove 2011. godine, tradicionalni Kviz ?, koji je dugi niz godina, svake godine na početku perioda takmičenja, a povodom 8. marta, organizovao Odred Izviđača Ratko Vujović Čoče, odigrao se ponovo u svom punom sjaju 13. Marta 2011 u prostorijama naše matične škole O.Š. Branko Ćopić.

Ljubazni domaćini su nam stavili na raspolaganje veliku salu školske trpezarije, koja je bila taman dovoljna da primi stotinak izviđača u svakoj polovini takmičenja, a uz to učionicu za garderobu i sanitarni čvor, koji su u potpunosti omogućili, da se ova akcija održi bez ikakvih poteškoća.

Divno vreme je nadahnulo drage nam prijatelje iz četiri Beogradska odreda da nam se pridruže i time ulepšaju akciju.

Opširnije...
 
Osniva se odred u Malom Požarevcu
Vesti

sib_grbGrupa izviđača i planinki članova odreda izviđača „Kosmajski odred", uz punu saradnju i pomoć svojih drugara iz mladenovačkog odreda formira izviđačku jedinicu u mestu gde živi.

Inicijativni odbor za osnivanje odreda je pripremio statut, obezbedio prostorije i zakazao osnivačku skupštinu. Odred izviđača će nositi ime po borcu iz ovog kraja i zvaće se „Srećko Jovanović".

Kada bude registrovan to će biti prva izviđačka jedinica na teritoriji gradske opštine Sopot.

 
Sajam kolekcionara na početku 100 izviđačke sezone
Vesti

77-mihajlovacIzviđači iz Srbije i susednih zemalja u nedelju 06. marta imali dobru priliku da razgledaju razne predmete od izviđačih oznaka i fotografija do zastava koji su nastajali tokom stogodišnjeg rada izvidničke - skautske - izviđačke organizacije na ovim prostorima.

Oni koji se bave kolekcionarstvom okupili su se u zavidnom broju na „19. Sajmu kolekcionara" čiji je pokretač i organizator odred izviđača „Mihajlovac".
Opširnije...
 
Dani drugarstva
Vesti

 

77-breza-2U osnovnoj školi „Đorđe Krstić" u Žarkovu za vikend 09. i 10. aprila ove godine biće održani „Dani drugarstva", akcija koju tradicionalno organizuje odred izviđača „Breza".

Na dosadašnjih 14 susreta učestvovalo je 95 odreda iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije. Mlađe planinke i mlađi izviđači iz svih sredina su pozvani da sa svojim ekipama učestvuju na ovogodišnjem druženju.

Preuzmite: elaborat akcije (pdf, 295kb)

 
Obuka mlađih kadrova
Vesti

77--rvcDana 26. i 27. 02. u lepom ambijentu Aranđelovca i Bukulje grupa od 19 starijih članova OI R.V.Čoče, predavača i polaznika, učestvovala je na kratkom seminaru, sa ciljem da se novim vođama pomogne oko boljeg rada sa novim članovima, da se upoznaju, u neposrednoj komunikaciji sa starijim i iskusnim vođama, kako da oni i njihovi vodovi budu još bolji i kako da im rad sa decom bude zadovoljstvo i privilegija, uz sve obaveze i odgovornost koji taj rad nosi.

Kroz 4 tematske celine upoznali su se sa Likom vodnika, programom, prilagođenjem programa, pravljenjem godišnjih planova, mesečnih planova, nedeljnih planova i izradom konkretnih planova sastanaka.

U drugom danu radilo se na razvijanju vodnog duha voda vodnika - štaba čete metodama i oblicima rada i primeni ovih alata u radu sa decom i završilo se sa završnim zadatkom za nove vođe na izradi plana sastanaka ili izradi plana ciklusa za neku od oblasti programa.

Opširnije...
 
Zakazana sednica Skupštine
Vesti

sib_grbStatutarna i izborna sednica Skupštine Saveza izviđača Beograda zakazana je za subotu 26. mart 2011. godine.

Na sednici će se između ostalog razmatrati predlog izmena i dopuna Statuta Saveza i njegovo usaglašavanje sa novim Zakonom o udruženjima. Nakon usvajanja statutarnih izmena biće izvršen izbor organa Saveza, usvojen plan rada i finansijski plan za ovu godinu.

Na sednicu su pozvani svi beogradski odredi, savezi izviđača opština i mnogobrojni gosti. Svaki odred izviđača koji je izmirio članarinu za prethodnu godinu bira po dva predstavnika sa pravom glasa. Odredi i savezi treba da u narednih mesec dana predlože kandidate za dužnosti u Savezu.

Preuzmite:
- Dnevni red (pdf, 96 kb)
- Poslovnik o radu Skupštine (pdf, 138 kb)
- Predlog Statuta (pdf, 1.072 kb)
- Program za 2011.g. (pdf, 171 kb)
- Pozvani na Skupštinu (pdf, 137 kb)
- Finansijski izveštaj za 2010.g. (pdf, 154 kb)
- Finansijski plan za 2011.g. (pdf, 137 kb)
- Izveštaj o radu (pdf, 111 kb)
- Izveštaj Nadzornog odbora (pdf, 39 kb)

 
Izviđački kviz
Vesti
77--rvcBeogradski Odred izviđača "Ratko Vujović Čoče" i ove godine organizuje tradicionalni osmomartovski kviz.

Pozivamo sve zainteresovane odrede da pogledaju elaborat u prilogu i uzmu učešće u kvizu.

Preuzmite:
Elaborat kviza (pdf, 39kb)

 
Jubilej 100 godina izviđaštva na poštanskoj marki
Vesti

 

77-logo-sisMarka Srbije ponovo štampa prigodnu marku sa motivima iz života i rada naše organizacije. Povod je jubilej 100 godina izviđaštva u Srbiji.

Marka će se pojaviti u prodaji 06.05.2011. godine na godišnjicu osnivanja prve čete izviđača u Beogradu i Srbiji koja je nosila ime "Jelen", biće štampana u 100000 primeraka, nominalna vrednost će biti 22,00 dinara.

Uz marku se štampa prigodan koverat. Dimenzija marke je 360X295.

20110216_Marka_-_Srbija_1

 
Sednica Starešinstva
Vesti


sib_grbPrva sednica Starešinstva Saveza u godini izviđačkih jubileja zakazana je za 16. februar 2011.godine.

Na sastanku će biti utvrđen program proslave jubileja, predlog izmena i dopuna Statuta Saveza i dnevni red izborne skupštine Saveza.

Preuzmite:

Poziv za sednicu (pdf, 67kb)

 
Obnavlja se rad odreda „Ilija Birčanin"
Vesti

sib_grbFormiran je inicijativni odbor za osnivanje odreda izviđača „Ilija Birčanin". U toku su pripreme za održavanje osnivačke skupštine odreda.

U inicijatiivnom odboru je grupa brđana koji su nekada bili članovi istoimenog odreda. Novi odred će nastaviti tradiciju odreda „Ilija Birčanin" koji je osnovan tokom 1953. godine i veoma uspešno radio do sredine osamdesetih godina, na Savskom vencu.

Odred će raditi pri osnovnoj školi „Njegoš" i Trećoj beogradskoj gimnaziji.
 
"19. Sajam kolekcionara"
Vesti

77-mihajlovac

Odred izviđača "Mihajlovac" obavestio je izviđačku javnost da će se ove godine "Sajam kolekcionara" održati u nedelju 06. marta 2011. godine u Hemijsko prehrambenoj tehnološkoj školi na Banovom brdu.

Tema Sajma je "Moja organizacija".Ovo je dobra prilika da se po 19. put okupe izviđači kolekcionari, da izlože svoje zbirke sa izviđačkom tematikom. Na ovoj specifičnoj izviđačkoj manifestaciji mogu učestvovati savezi, odredi, čete, vodovi, jata, klubovi.

Odred "Mihailovac" će kao i do sada biti vredan organizator i dobar domaćin. Uspešno organizovanje akcije predstavlja značajan doprinos proslavi jubileja 100 godina izviđačke organizacije u Beogradu i Srbiji.

Preuzmite:

- Poziv za učešće (pdf, 112kb)
- Elaborat (pdf, 1.4Mb)
- Prijava (pdf, 181kb)

baner-s-kolekcionara

 

 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia