Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 2334 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Jul 2021 >
N P U S Č P S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Beogradski poletarci na okupu
Vesti

 

77-poletarac-zika„Ko u mladosti nije pisao pesme i nije bio izviđač nije bio mlad". Ovu misao je pre nekoliko dana izgovorila Slavica Đukić Dejanović, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Reči predsednice mogu biti svojevrstan lajtmotiv za najmlađe članove izviđačke organizacije Beograda, pčelice i poletarce iz jedanaest beogradskih odreda koji su se okupili 03. oktobra u parku Banovo brdo gde je održana tradicionalna Smotra pčelica i poletaraca Beograda koja od davnina nosi naziv „Spretni dečko Žika-Mika".

Beogradskim poletarcima u goste su došli i vršnjaci iz odreda „Ratko Sofijanić" iz Ivanjice. Smotru je biranim rečima otvorila Vesna Živanović, načelnik za poletarce i pčelice Saveza izviđača Srbije.

Park Banovo brdo je bio ispunjen igrom poletaraca i pčelica. Mnogobrojni vršnjaci koji nisu članovi Saveza izviđača, sami ili sa svojim roditeljima su došli da se interesuju za učlanjenje u organizaciju. Smotra kao akcija kojom obeležavamo De3čju nedelju je protekla u vedroj atmosferi.

Akcija je održana pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. Značajnu pomoć su pružili svi odredi koji su učestvovali a posebno odred "Mihajlovac" i odred "Ratko Vujović Čoče".

Starešinstvo Saveza će uskoro analizirati rezultate Smotre a tokom ove jeseni planirane su aktivnosti na omasovljenju Saveza, posebno najmlađe kategorije članstva.

U prilogu su tabele iz kojih se vide rezultati aktivnosti jata poletaraca i pčelica i odreda tokom Smotre.

Bodovna lista po ekipama (80kb, pdf)
Bodovna lista po odredima (76kb, pdf)

 

 
 
 
Design by: iMedia